Eerste auto op zonne energie


05.02.2021 Auteur: Jansje

De Lightyear One is ontworpen om de twee grootste nadelen van elektrisch rijden voor veel mensen op te lossen. Premium Voor stemkanon Thierry Baudet is lijstduwer worden geen noodsprong Commentaar.

Dat vond het team van Lightyear heel belangrijk. De auto's zijn draadloos via wifi verbonden met een of meerdere volgauto's. Autoliefhebbers, investeerders, zakenpartners, klanten en tientallen journalisten uit binnen- en buitenland zitten in de zaal. De Duitse start-up Sono Motors verwacht in met de Sion een elektrische auto met zonnepanelen op de carrosserie op de markt te brengen, waarbij de zonnepanelen gemiddeld 30 km aan energie per dag moeten opleveren.

Lees hier ons privacybeleid. Baudet stopt als lijsttrek­ker: 'Ik neem de ultieme verantwoor­de­lijk­heid'.

Stuur mij een kopie. Baudet stopt als lijsttrekker: 'Ik neem de ultieme verantwoordelijkheid'. Lightyear is naar eigen zeggen de allereerste zonnewagen met een aanzienlijk bereik, volgens de bouwers. In de zomer zouden de zonnecellen het bereik dagelijks met 50 tot 70 kilometer kunnen verlengen, die wordt aangedreven door zonnepanelen.

Verhaal uitgelicht.

Carlo van de Weijer, directeur Smart Mobility aan de TU Eindhoven, kan ook bijna niet geloven wat zijn ex-studenten in twee jaar tijd hebben gerealiseerd. Stuur mij een kopie.
  • Daarnaast is het mogelijk om de Lightyear in een stopcontact op te laden.
  • Bron: Lightyear. Jelle Krekels 25 jun.

Tot wel 800 kilometer volledig elektrisch

Goedkoop is de Nederlandse zonnewagen niet. De energie die opgewekt wordt door de zonnepanelen van de auto's is afhankelijk van het invallende zonlicht. De West-Vlaming Lowie Vermeersch ontwierp de wereldwijde primeur. Volgens Lex Hoefsloot, mede-oprichter van Lightyear, breekt met de onthulling een nieuw tijdperk in mobiliteit aan. Lightyear zelf is zich bewust van de hoge prijs, maar verwacht dat met grotere aantallen de kosten omlaag zullen gaan.

Wereldwijd zijn er nog maar enkele wagens in gebruik die voor commerciële doeleinden rijden op zonne-energie. Video uitgelicht.

Vaak duren ze te lang, zijn steeds dezelfde mensen aan het woord en wordt maar wat in het wilde weg gepraat eerste auto op zonne energie duidelijk doel? Scania gaat groter inzetten op elektrificatie.

Daardoor kunnen ze met een heel klein team toch een hele goede auto maken en zie je dat ze veel sneller zijn. Opvallend is het feit dat de auto vier motoren heeft. In de auto's bevindt zich meetapparatuur, waarmee de tactiek voor de race bepaald kan worden! Ze namen in deel aan de World Solar Challenge, waarbij futuristische zonne-auto's 3, eerste auto op zonne energie.

BAM Infra en provincie Utrecht testen nieuwe techniek

Bestuurders zouden in staat moeten zijn Als er één ploeg had moeten winnen, waren wij het wel", verzuchtte spits Jelle Goselink. Aad de Mos wil Israëli­sche spits tijd geven: 'Zahavi moet niet in de Rosario rol geduwd worden'. Bijzonder is hoe dan ook dat de Lightyear One kan bijladen zonder daarvoor aan de stekker te hoeven.

Extra rijtijd krijg je door hem aan een laadpaal te zetten, zoals elke elektrische auto. Zij lieten zien hoe je op zonne-energie lange afstanden kan afleggen.

De Sion krijgt daarom heel veel eerste auto op zonne energie in zijn carrosserie gebouwd. En dat was zo toen ze begonnen aan dit verbazingwekkende avontuur met Lightyear. Het duurzame huis van de familie Strating in vijf punten. Lightyear zelf is zich bewust van de hoge prijs, maar verwacht dat met grotere aantallen de kosten omlaag zullen gaan. Baudet stopt als lijsttrekker: 'Ik neem de ultieme verantwoordelijkheid'.

Zo voer je nooit meer een saaie (online) vergade­ring

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Wat begon met een paar enthousiast techniekstudenten van de TU Eindhoven is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan honderd werknemers.

De Lightyear One kun je opladen bij alle oplaadstations, maar ook aan elk gewoon stopcontact.

De ontwerper van de bijzondere auto is een Belg. Deze site duikt in de cijfers. Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Nieuws Technologie De eerste auto op zonne-energie: zo ziet de Lightyear eerste auto op zonne energie Vanochtend is in alle vroegte de Lightyear One gepresenteerd.

Wereldwijd zijn er nog maar enkele wagens in gebruik die voor commercile doeleinden rijden op zonne-energie. Deze wat droge constatering is eigenlijk erg bijzonder. Jelle Krekels Jellekrekels.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Proef met eenrichtingsverkeer voor voetgangers in Donkersteeg krijgt vervolg. Dit is de eerste particuliere zonne-auto ter wereld. En 's nachts moet de wagen hoe dan ook aan de stekker. Deze elektriciteit wordt opgeslagen in een accu.

Daar heeft de Model 3 iets minder dan 6 seconden voor nodig. Alle video's. Het prototype is het eerste werkende bewijs van de ambities van Lightyear. Maar erg snel gaat dat laden op de zon niet.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@acoustifried.com
Adverteren op de portal acoustifried.com